Eet lokaal
Donderdag 16 oktober 2025
Eet lokaal is één van de zes actiedagen van de GoodPlanet Challenges.
Eet lokaal is …
Kiezen voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.
Waarom?
Omdat producten die uit verre landen worden ingevoerd of in verwarmde serres worden gekweekt voor heel wat vervuiling en een hoog energieverbruik zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten en -fruit van bij ons vaak lekkerder en gezonder, en je geeft zo de lokale producenten een duwtje in de rug.
Hoe?
Wie begrijpt hoe de dingen in elkaar zitten, is sneller geneigd om in actie te komen. Daarom bestaan de challenges uit twee niveaus die elkaar aanvullen en versterken:
- Niveau 1: Ik sensibiliseer mijn leerlingen op een originele manier rond duurzame voeding.
- Laat je inspireren door onze tips en lesmateriaal in de educatieve toolbox (paswoord ontvang je na inschrijving).
- Niveau 2: Ik organiseer een zelfgekozen actie rond duurzame voeding.
- Laat je inspireren door onze acties in de educatieve toolbox.
Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools
Ontdek onze gratis workshops en trajecten:
- GoodCook (voor 2e en 3e graad lager onderwijs)
- GoodStart: begin de dag met een goed ontbijt (3e graad lager onderwijs en 1e graad secundair onderwijs)
- Een Snoepbosje op school (lager onderwijs)
Met de steun van de Vlaamse overheid.